דלג לתוכן כפתור לפתיחת תפריט נגישות

תפריט נגישות

הצהרת נגישות

ויהי אור


"בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי-אוֹר."

בין אם המדובר בהפסקת חשמל עקב החורף, או מצב חירום ביטחוני, תמיד כדאי שתהיה בכל מקום תאורת חירום.

 

מהי תאורת חירום קבועה?

תאורת חירום קבועה מצוידת במצבר או סוללה מיוחדת, ומתוכננת כך שהאור שלה יידלק באופן אוטומטי ברגע של הפסקת חשמל או נפילת מתח. היא מותקנת באופן קבוע על הקיר או התקרה, וישנה גם תאורת חירום ניידת, ומאופיינת בדרך כלל בגוף תאורה יחסית גדול עם רפלקטור שמטרתו להגביר את עוצמת האור.

כיום קיימת תאורת חירום לד - גוף תאורה הבנוי ממספר נורות לד.
תאורת לד מאופיינת בצריכת חשמל נמוכה, אורך חיי נורה גבוהים ובנוסף תאורת לד ידידותית יותר לסביבה.

ישנן תאורות חירום קבועות שמשמשות גם כתאורת הכוונה, על חלקם מתנוססים כיתובים שונים כמו 'יציאה' וכדומה.


למי זה מיועד?

ישנה דרישה לפי חוק להתקין תאורות חירום במבני ציבור ואולמות כנסים. תאורה זו מיועדת בעיקר לבנייני מגורים, בתים פרטיים, מבני ציבור, ובתי עסק.


על פי מה בוחרים?

תאורות חירום ניזונות מסוללות או מצברים מסוגים שונים, שהם המרכיבים החשובים והיקרים במכשיר.

מרבית הדגמים לשימוש תעשייתי או ציבורי, מצוידים בסוללות או מצברי עופרת חומצה.

זו טכנולוגיה וותיקה ואמינה מאד, שמציעה קיבולת רבה, אך מזהמת מאד את הסביבה, וכבר לא מומלצת לשימוש.



כיום,יותר ויותר דגמי תאורת חירום – בעיקר לשימושים ביתיים - מצוידים בסוללות ניקל.

ביחרו את סוללת הניקל מטאל, שמציעה מתח גבוה יותר, זמן שימוש טוב בהרבה,

וגם אורך חיים משופר, כלומר הרבה יותר מחזורי טעינה-פריקה.

ישנם מספר דגמים של תאורות חירום, שכוללים קולטים  סולריים שסופגים את קרני השמש וממירים אותם לחשמל שנאגר בסוללה נטענת ייעודית, לשם שימוש בתאורה בתנאי חשיכה.

 




תו תקן

הקפידו לבדוק שהמוצר נושא תו תקן ישראלי (תקן ישראלי 20 חלק 2.4) של מכון התקנים – בעבר כבר שווקו בארץ דגמים שיובאו מסין שלא נשאו תו תקן זה, והיו מסוכנים לשימוש.

לגבי תו תקן עבור תאורת חירום קבועה (לחדרי מדרגות של רבי-קומות ומבני ציבור): התקן מחייב מכשיר שמספק תאורה למינימום זמן של שעה ונדלק לאחר כ-30 שניות מרגע שנפסק זרם החשמל.



זמן השימוש

העדיפו תאורת חירום, שלאחר טעינתה המלאה, מספקת זמן שימוש כמה שיותר ארוך. בשוק דגמים שונים, שמספקים החל מממספר שעות ועד 30 שעות שימוש. כאמור, תאורה מבוססת LED תהייה עפ"י רוב חסכונית יותר, ולכן במרבית המקרים תציע זמן שימוש משופר.



כמה טיפים אחרונים:

בעת הפסקת חשמל בבית, הילדים הקטנים שלנו מאוד מפוחדים. לכן, כדאי שבחדרי ילדים תהיה תאורה בעת הפסקת החשמל, ניצן להתקין נורת לד הפועלת על ידי סוללות, ונדלקת בלחיצה. ניתן גם להתקין תאורת חירום בחדר הילדים שתדלק אוטומטית בעת הפסקת החשמל.

במרבית תאורות החירום הקבועות מצוי כפתור בדיקה אשר עוקף באופן זמני את יחידת הבקרה ומדליק את הנורות גם שיש חשמל – רצוי לבדוק אחת למספר חודשים שהנורות אכן מקבלות זרם מהסוללה או המצבר הפנימי.

צור קשר

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה: